Test You Team! Teambuilding

Test your Team!

Wat is het verschil tussen een groep en een team? Stap aan boord en je gaat het letterlijk er-varen. Teambuilding pur sang! Trotseer de elementen van water en wind en kijk waar jouw team staat. Met samen-werken kom je er niet. De opdrachten bij ons aan boord slagen alleen met echte samenwerking.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een groep stapt ‘s ochtends aan boord als op een normale werkdag. Na een kort welkoms woord een toelichting over het proces en de benodigde veiligheidsinstructies, volgt de eerste opdracht: vaar naar het eiland zonder enige hulp van de kapitein. Uitdagend maar haalbaar…als er tenminste goed wordt samengewerkt. Twee uur later ligt het schip bij het eiland midden in het Grevelingenmeer en wordt er kritisch naar het team gekeken. Wie pikte welke rol op? Hoe kwam dat tot stand? Hoe was de onderlinge communicatie verzorgd? Hoe was de sfeer? Wie nam, de leiding? Wie bewaarde de nodige afstand? Veel vragen…veel antwoorden…veel lessen. Meteen na de koffie volgt opdracht twee; de kans om de geleerde lessen direct in te zetten en te groeien als een team.

Net werk..

Tijdens de samenwerking in de organisatie moet je het doen met de collega’s om je heen. Dat is een gegeven. Je zult moeten werken aan het gestelde doel. Veel anders is er niet. En doorgaans zit er ook een harde deadline aan het bereiken van dit doel..opnieuw een gegeven. De enige echte variabele is de manier waarop je met elkaar, binnen de gestelde tijd, het beoogde doel bereikt. Het ‘hoe’ is te be├»nvloeden. Daar zit het verschil tussen wel/niet succesvol zijn. Bij ons aan boord is dat precies zo; de mensen zijn bekend, het doel wordt gesteld en je krijgt een tijdlimiet mee. Het ‘hoe’ is door het team in te vullen en staat de hele dag op de agenda. Net werk dus…alleen leuker, want je bent met elkaar op een prachtige boot in een heerlijke omgeving buiten bezig. Leuk en leerzaam tegelijkertijd!

Ook een keer jouw team op een leuke manier testen? Neem dan nu contact met ons op!

zeilboot