Upwind-Downwind

imagesUpwind-Downwind is een wel heel bijzonder concept van BlueSkyBehaviour, afgeleid van het wedstrijdzeilen.

Upwind zeilen is lastig. Je hebt per definitie de wind tegen, en vaak vaar je ook tegen de stroom in. Je zult moeten opkruisen richting de bovenboei. Onderweg maakt je boot flink helling en krijg je te maken met veel windshifts.

Wanneer moet ik overstag ? Heb ik voldoende ballast om de boot recht te houden ? Wie houdt de koers in de gaten ? Hoe trimmen we de snelheid om voldoende snelheid te houden ? Wanneer zijn we bij de bovenboei ?

Allemaal vragen waar veel ondernemers vandaag de dag mee worstelen. Wanneer moet ik reorganiseren ? Heb ik wel voldoende kwaliteit in huis om deze gure tijden te doorstaan ? Wat is de beste strategische koers ? Hoe zorg ik voor voldoende omzet om in ieder geval mijn vaste kosten te dekken en het liefst ook nog zwarte cijfers te schrijven ? Ik weet dat er betere tijden komen…maar houden wij het wel zo lang vol ?

Downwind zeilen is een stuk eenvoudiger. Na de bovenboei gaat het ons voor de wind. De spinnaker mag omhoog en de zeilen staan vol. De wind en de stroom stuwen ons met grote vaart richting ons doel. We moeten blijven opletten wat de concurrentie doet maar kunnen ondertussen wel weer wat ontspannen.images-1

Wij snappen dat er na een langere tijd van economische malaise al heel wat vet van de botten is verdwenen bij menig ondernemer. Toch is de crisis nog niet voorbij en is het onzeker wanneer er weer betere tijden komen. UPWIND dus. Toch zou het fijn zijn om nog te kunnen investeren in extra kwaliteit om de boel overeind te houden en met opgeheven hoofd deze periode te doorstaan. De consultants van BlueSkyBehaviour doen u een bijzonder voorstel. Wij varen met u mee naar die bovenboei ongeacht hoe veel slagen u nog moet maken. Wij helpen u het schip op koers te brengen en de snelheid te verhogen. Binnen ons team hebben wij veel expertise die u tijdelijk mag lenen; financiële experts, marketing deskundigen, HRM-managers, maar ook een operationeel manager of een CEO als u dat wilt…alles met gesloten beurzen. Het enige dat u niet erg moet vinden is dat we na het bereiken van de bovenboei ook op het voor de windse rak nog mee-zeilen en dus meeliften op de behaalde resultaten na hard werken.

Meer weten over deze unieke formule ? Bel of mail ons en we maken in alle discretie een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te verkennen.