Feedback Training

logo blanco FFA

Waarom feedback training ? Goede feedback geven EN in ontvangst kunnen nemen is misschien wel de meest onderschatte vaardigheid binnen het hele communicatieve spectrum. En de vraag is of het wel een vaardigheid is…of meer een attitude ?

Wij denken dat beide cruciaal zijn om goed met feedback om te kunnen gaan; vaardigheden en attitude. Bij onze feedback training leer je alles wat je moet weten om met behulp van feedback de groei van jouw organisatie en medewerkers te versnellen.

In de loop der jaren hebben wij ontdekt dat een goed intern feedback-beleid een cruciale rol speelt bij:

  • Een effectieve communicatie, zowel intern als extern.
  • Het verbeteren van de relaties. Zowel naar de klant toe als voor de mensen binnen de organisatie
  • Een effectieve allocatie van de bedrijfsmiddelen

Feedback training als smeerolie voor de interne communicatie

Waar vroeger deze punten nog genegeerd konden worden, moeten deze in het huidige economische klimaat aangepakt worden. Wij geloven en hebben nu meermalen in de praktijk mee mogen maken dat een sterk feedback-beleid enorm kan bijdragen aan het oplossen van bovenstaande punten. Organisaties en hun medewerkers hebben doorgaans een gigantische hoeveelheid expertise en ervaring aan boord. Feedback is de smeerolie die ervoor zorgt dat deze kennis en ervaring wordt omgezet in een concurrentievoordeel…..of juist beetje bij beetje de organisatie verlaat…re-organisatie na re-organisatie. Versnel jouw persoonlijke groei door een meester te worden in het feedback geven en ontvangen. Schrijf je nu in voor onze feedback training via onze speciale FeedbackForAll website. Of informeer hier naar de mogelijkheden voor een incompany feedback training.